Bébiszitter adatlap

Tichyné Csontos Ágnes


Telefonszámom:

06305209110


Címem:

Budapest belváros, XIII., XIV., XV., XVI., XVII. kerület, Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, Csömör, Gödöllő és környéke


Óradíjam:

2000-3000 Ft/60 perc


Max. létszám:

2 fő



Szolgáltatásaim:
bölcsőde óvoda általános iskola - alsó tagozat speciális nevelési igényű gyermeket vállalok

Tichyné Csontos Ágnes vagyok, 51 éves, két felnőtt gyermekem és egy 2 év 3 hónapos unokám van. Dajkaként dolgozom kicsit több, mint 1 éve, közben megszereztem a pedagógiai- és családsegítő asszisztens szakképesítést.

Magamról


Tichyné Csontos Ágnes vagyok, 51 éves, két felnőtt gyermekem és egy 2 év 3 hónapos unokám van. Dajkaként dolgozom kicsit több, mint 1 éve, közben megszereztem a pedagógiai- és családsegítő asszisztens szakképesítést. Jó alkalmazkodási- és kommunikációs képességeim, társalgási szintű angol tudásom, jogosítványom és saját autóm van.

Már fiatalként is mindig imádtam kisgyerekkel foglalkozni, játszani, szerettek velem lenni és én is élveztem, hogy velük lehetek. Később mégis más úton indultam el az életben, először külkereskedelmi ügyintézőnek tanultam és ebben a szakmában dolgoztam. Amikor megszületett a fiam, majd 23 hónappal később a lányom, 5 éven keresztül élveztem a velük töltött nagyon szép időszakot, és miattuk döntöttem úgy, hogy más területen folytatom a munkát. 20 éven keresztül gyógyszergyárban, főosztályvezető titkárnőjeként dolgoztam, a főosztályon dolgozó több, mint 80 emberrel volt személyes, szinte napi szintű kapcsolatom, segítettem a munkához kapcsolódó és személyi ügyeik intézésében. Az unokám születése azonban rádöbbentett, hogy most még változtathatok, megvalósíthatom a régi vágyam, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Elhelyezkedtem óvodai dajkaként, de sajnos ez a munkakör nem valósította meg az álmomat, hogy ténylegesen gyerekekkel lehessek, segítsem fejlődésüket és élvezhessük az együtt töltött időt.

Családnál még nem dolgoztam ugyan, de a saját gyerekeimmel és az unokámmal már sok mindent megéltem. A fiammal sok éven keresztül szinte minden megtörtént, állandó torok- és fül gyulladás, hajszál a dobhártyába állva, törések, izomsérülések, stb., a baleseti sebészeten már csodálkoztak, ha egy hétig nem jártunk ott, így tehát hozzá edződtem a problémás helyzetekhez, és közben sikerült azt is megtanulnom, hogyan lehet viszonylag higgadtan, némi humorral és persze kedvességgel és törődéssel kezelni ezeket a szituációkat. A lányom pedig második osztályos volt, mikor feltűnt, hogy zárkózott lett, rosszkedvű, nem hajlandó hangosan olvasni, vagy ha igen nagyon lassan, sok hibával és utána nem tudja, mit olvasott. Tudtam, hogy ez így nem jó, hiába értékelik nagyon jóra az iskolában. Elvittem vizsgálatra, ahol beigazolódott a gyanúm, diszlexiás. Sok harcomba került a pedagógussal és a családdal is, de újra járattam vele a 2. osztályt a fejlesztő osztályban, és a lányom ezután újra nyitottabb, jobb kedvű lett, szívesen tanult. Természetesen sok éven keresztül nagyon sokat segítettem neki, de nem engedtem semmilyen tárgyból felmenteni ( ebből volt is küzdelem köztünk), még angolt is, németet is tanult, mert arra tereltem, hogy nem az osztályzat számít, hanem amit megtanul, az az övé. A lányom mikor leérettségizett és cukrász szakmát szerzett megköszönte, hogy nem engedtem, hogy a könnyebb utat válassza és végig mellette álltam és segítettem a küzdelmében. A 2 éves 3 hónapos unokám mellett pedig most élvezhetem a nagymamaként kicsit szabadabban együtt töltött időket, felfedezhetem újra, milyen csodás egy ilyen kisember társaságában lenni, játszani, sétálni, rajzolgatni, mesélni, énekelni, látni ahogy hétről hétre egyre érdeklődőbb, ügyesebb, okosabb.

Szeretném a gyerekek iránti mély szeretetem, és mindazokat az élményeket, tapasztalatokat, tudást, melyet az óvodai munkám és az életem során szereztem, most bébiszitterként felhasználni és továbbadni.

Üzenetküldés